Hezký začátek víkendu,
ráda bych se s Vámi podělila o jednoduchý, ale výborný cheesecake, který mám ze sladkých dobrůtek nejradši. Poprvé jsem ho ochutnala u nás v bytečku, když mi ho upekl můj přítel a od té doby jsme ho několikrát pekla i já.
Budete potřebovat:
- 1/3 kostky másla
- 3x ricottu (750g)
- 3 žloutky
- 1 – 1,5 balení máslových sušenek
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek moučkového cukru
- citronovou kůru ze 3 citrónů
- 5-6 lžic citronové šťávy
Pokud chcete, můžete na cheesecake přidat ovoce, které máte rádi. Já ráda přidávám jahodovou marmeládu a čerstvé jahody (záleží na vaší fantazii a chuti).
Postup:
Korpus by měl být vysoký alespoň 0,5 cm. Do dortové formy (ideální je velikost 22 cm v průměru) dáme rozdrcené sušenky na prášek a rozpuštěné máslo, které spolu se sušenkami promícháme a udusáme.
Krém je také poměrně jednoduchý. Smícháme ricottu, žloutky, citronovou kůru, citronovou šťávu, moučkový a vanilkový cukr, celý krém pak rovnoměrně „vylijeme“ na korpus.
Pečeme při 180 stupních do té doby, než začnou okraje hnědnout. Dort necháme vychladnout a můžeme ozdobit marmeládou, ovocem, nebo třeba želatinou. Dort by měl v lednici „odpočívat“ aspoň 24 hodin. Abych byla upřímná, nikdy jsme to celý den nevydrželi a ochutnali dříve.
Doufám, že Vám bude dort chutnat stejně tak, jako nám.
Mějte se krásně, Karolína
Super recept.. Už se těším až ho vyzkouším. Vypadá to nádherně ! 🙂
Je výborný 🙂 my si ho dáváme celkem často
Skvělý recept! Cheesecake mám moc ráda, určitě vyzkouším! 🙂
Výborný cheesekake ???? Nedalo mi to a zkusila jsem ???? Je opravdu moc dobrý a recept pochopitelný a nekomplikovaný????????????
Comments are closed.