Ahoj všem,
nejprve bych Vás ráda přivítala na zbrusu nových webových stránkách, které jsme vytvořili spolu s mým nejšikovnějším Honzíkem, za což mu moc děkuji. Dnes jsme si pochutnali na houbovém rizotu, které má přítel moc rád. S tímto receptem ho můžete zkusit i vy. Pokud patříte mezi hospodyňky, které rády vaří, ale nerady tráví hodiny u plotny, tento recept si zamilujete, protože příprava i samotné vaření nezabere ani hodinku.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 250 g rýže (nejlépe basmati)
- 4 lžíce másla
- petrželku
- sůl, pepř
- 300 g lesních hub (nejlepší jsou čerstvé, ale mohou být i mražené)
- 1 cibuli, 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar (může být z kostky)
- 70 g parmazánu (20g na posypání)
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Nakrájenou cibuli a česnek si zpěníme na 3 lžících másla. Přidáme propláchnutou rýži a důkladně promícháme. Přilijeme 500 ml zeleninového vývaru (množství vývaru se může lišit dle typu rýže a doby dušení), osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a podusíme houby, které osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Spolu s hotovými houbami přidáme k rýži i parmezán a zamícháme. Hotové rizoto posypeme parmezánem, a je hotovo 🙂
Dejte mi vědět, jak vám houbové rizoto chutnalo. Hezký zbytek večera, Karolína
Bylo luxusní
Comments are closed.