Na farmářských trzích je ještě stále možnost koupit si šťavnaté a hlavně čerstvé ovoce. I když se řídím heslem, že takové ovoce je nejlepší čerstvé a bez cukru, či smetany, najdou se mezi námi ti, kteří říkají, že cukr dokáže zvýraznit onu chuť. A protože máme čersvého ovoce plnou lednici, měla jsem po dlouhé době chuť na malinový koláč. Hlavním pomocníkem v tomto receptu je hrníček. Koláč je výborný na piknik, na snídani i do práce. Voňavý bude na stole do 40 minut. Připravte si tedy 250 ml hrníček a jdeme na to.
Budete potřebovat:
- 1/3 kostky másla
- 2 a půl hrnku polohrubé mouky
- 1 balení kypřícího prášku
- 3 hrnky malin nebo jiného ovoce
- 2 hrnky mléka
- 3/4 hrnku třtinového cukru
Postup:
Do velké mísy jsem si vysypala mouku, cukr a změklé máslo a všechno zamíchala ručním mixérem. Pokud chcete na koláči drobenku, teď je ten pravý čas, kdy se rozhodnout. Já jsem si odebrala asi 1/4 těsta ale bude lepší, když drobenky vezmete víc. Záleží ale také na tom, jak velký máte korpus.
Do zbytku těsta jsem přisypanala kypřící prášek a mléko. Pokud se vám bude těsto zdát moc řídké, přidejte polohrubou mouku. Těsto jsem vylila do předem vymazané koláčové formy a na vymazání jsem vzala můj oblíbený kokosový olej a polohrubou mouku.
Na vylité těsto jsem přidala maliny a nakonec drobenku. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte půl hodinky.
Koláč je vláčný, chuť malin skvěle vyniká i spousty cukru a při snídani jsme si s Honzíkem skvěle pochutnali. Tak dobrou chuť a krásné babí léto 🙂 Karolína
Pochutnali si i kolegové v práci – všichni chválili ???????? a oblizovali se
Vypadá to skvěle. Určitě to zkusím 🙂
super, tak dej vědět jestli se povedl 🙂
Comments are closed.