Určitě to znáte. Musíte vařit večeři a doma toho moc nemáte. Na nákup se Vám vůbec nechce a tak vymýšlíte, co uvaříte. Nevím, jak Vám, ale mě se tohle stává poměrně často. A někdy z toho vytvořím dobrotu. Přece se říká, že méně je někdy více. U jídla to platí dvojnásob. Rajčatovo houbová omáčka tak vznikla poměrně náhodou…
Tenhle recept na rychlou a výbornou večeři můžete vylepšit i další přísadou, záleží na tom, co máte rádi a co máte doma. Omáčka bude skvělá i s kuřecím masem.
Na rajčatovo houbovou omáčku budete potřebovat:
– 1 cibule, česnek (bude stačit 1 stroužek)
– 3 rajčata
– hrstku hub
– sůl, pepř, koření, olivový olej
– 80 g nivy
– 6 lístků bazalky
– parmezán na ozdobu
– těstoviny (TIP: skvělé čerstvé těstoviny Nonna Mia má Lidl, jsou hotové za 8 minut)
Postup:
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, houby a necháme podusit. Mezi tím si dáme vařit těstoviny a vodu dostatečně osolíme.
Do omáčky přidáme sůl, pepř, popřípadě jiné koření a nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit. Na konec přidáme nakrájenou bazalku a česnek. Hotové jídlo ozdobíme parmezánem a je hotovo.
Velmi jednoduchá a skvělá rajčatovo houbová omáčka, která se hodí nejen k těstovinám!
Mějte se krásně, Karolína