RECEPT: Jednoduchá kaše z ovesných vloček

1

Máte rádi kaše z ovesných vloček? Já se přiznám, že jsem je ze začátku nemohla ani cítit. A to jsem se fakt snažila! Nejvíc mi vadila ta textura. Zamilovala jsem se do nich až loni, v kombinaci s čerstvým ovocem. Příprava ovesné kaše je jednoduchá, určitě vám to nezabere víc jak 10 minut. K samotné přípravě budete potřebovat jen kastrůlek a vařečku.

Já dělám kaši v kombinaci s mlékem, někomu ale chutná jen s vodou. Záleží na tom, jak potom budete kaši doslazovat. Já kaši nesladím vůbec, stačí mi sladká chuť skořice a Honzík si kaši dosladí vždy jen trochou sirupu (nejlepší je prý čekankový) a super sladidlo je i med. To už ale záleží na vaší preferenci.

Na jednu větší porci kaše budete potřebovat:

  • 250 ml mléka
  • 50 g ovesných vloček
  • čerstvé (nebo sušené) ovoce
  • skořice, oříšky, které máte rádi a semínka na dozdobení (nemusí být)
  • špetku soli

Do kastrůlku nalijeme mléko, přisypeme ovesné vločky, přidáme špetku soli a chvíli povaříme. Jak dlouho budete kaši vařit záleží na sporáku, ale i na tom, jak moc hustou máte kaši rádi. Většinou to netrvá déle než 2-3 minutky. Když používám sušené ovoce, přidám ho přímo do kaše, čerstvé ovoce poskládám až na ní.

Moje oblíbené kombinace a proč dát pozor na banán

Moc ráda mám kombinaci jablíček se skořicí, nebo přidám jahody, borůvky, maliny či to, co je zrovna v lednici. Na co dávám pozor jsou banány, mají hodně sacharidů a dost mi zvedají glykémii. Takže když už banán, tak odpoledne, kdy není tělo tak citlivé na příjem sacharidů a tím pádem glykémie nevystřelí tolik, jako ráno, nebo přidám opravdu pár koleček a kaši dochutím spíše oříšky. Nakonec ještě zdobím konopným a chia semínkem, ale to je opravdu jen na parádu 🙂

Co vy a kaše z ovesných vloček? Snídáte je rádi? Budu ráda, když se podělíte o recept nebo oblíbenou kombinaci 😉 Mějte se hezky a dobrou chuť, K.

1 komentář

Comments are closed.