Před pár dny jsem dělala výborné kuřecí maso s ricottou a špenátem a protože je to další jídlo, které se Vám líbilo, a food články Vás baví, mám pro vás recept. Opět je to velice jednoduché a rychlé, tak jdeme na to! Jídlo je hotové do 40 minut a věřte, že si pochutnáte.
[box type=“warning“] Máte rádi špenát? Vyzkoušejte recept na špenátový slaný koláč. [/box]
Na dvě porce budete potřebovat:
- brambory
- čerstvý baby špenát (asi 3 hrnky)
- olivový olej (stačí 1-2 polévkové lžíce)
- 75 g krémového sýru ricotta
- 3 kuřecí prsíčka
- nastrouhaný sýr čedar (stačí trocha – na posypání)
- sůl, pepř, sladká paprika
Postup:
Nejprve si připravíme brambory, které omyjeme, oloupeme a nakrájíme tak, jak máme rádi. Dáme péct na plech do trouby s kapkou olivového oleje, kterou předehřejeme na 200 stupňů. Předehřeje se nám tak trouba i pro maso.
Mezi tím si na mírném plameni v pánvičce rozehřejeme olivový olej (opravdu stačí 1-2 polévkové lžíce) a přidáme čerstvý špenát, který tam necháme 3 až 5 minut, aby trochu „povadl“, ale zůstal stále krásně zelený. Potom k němu přimícháme riccotu a vaříme 30 až 60 sekund. A pánev z plotýnky odstavíme.
Omyté maso si připravíme tak, že do něj uděláme několik řezů a naplníme přípravenou ricottou a špenátem. Pokud se stane, že maso naříznete hodně a proříznete ho, nic se neděje, také se mi to stalo. Kuře osolíme a opepříme podle chuti a posypeme nastrouhaným čedarem. Nakonec jen dochutíme paprikou, která dodá chuť, i krásnou barvu. Pečeme v troubě asi 20 až 25 minut.
Tak co, zkusíte to také? Vypadá to krásně a je to moc dobré. Mějte krásný den, K.
No tak to je lahoda! Už vím, co si uděláme o víkendu na oběd. Děkuji za recept.
Beauty by K. – na blogu najdeš soutěž 🙂
Pěkný recept, určitě vyzkouším,a si s hranolkami nebo kaší 🙂
ne
Úžasný recept! Obohatil jsem pouze o omáčku z rajčat! Děkuji za recept 🙂
moc vám děkuji za komentář a zpětnou vazbu 🙂 hezký den, Karolína
Na kolik stupňů
Dobrý den,
každá trouba je jiná, takže těžko soudit. Ale odhaduji cca 180-200 stupňů 🙂
Hezký den, K.
Dobrý den, v krámu jsem nesehnala čerstvý špenát 🙁 myslíte, že když použiju mražené listy bude to chutnat stejně? Děkuji 🙂
Dobrý den,
určitě, pokud doma nemám čerstvý, vezmu i mražený a chutná to skvěle 🙂 Dejte mi vědět, jak jídlo chutnalo a mějte se hezky, Karolína
Tak jsem počkala až jsem sehnala čerstvý 🙂 …když jsem to začala dělat, moc se mi to nezdálo.. Bála jsem se, že nám to vůbec nebude chutnat. A ono pravý opak 🙂 moc dobré, děkuji! Akorát příště to více posypu čedarem 🙂
Krásný den, moc děkuji za komentář a zpětnou vazbu. Jsem ráda, že vám jídlo chutnalo 🙂 Mějte se krásně a doufám, že mém blogu nejste naposled. Karolína
Tak to brzy určitě vyzkousim 😋👍😊
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se to povedlo, moc jsme
si pochutnali. Přidáváme mezi rodinné recepty.
Díky! :-K
děkuji moc!
Comments are closed.