Po delší době pro Vás mám náš další, oblíbený recept. A tentokrát bude (alespoň barvami) připomínat jaro. Uvaříme si totiž kuskus se špenátem a brokolicí. Zelené barvy tak bude na talíři dost. A jelikož je jídlo lehké, bude se hodit i pro nadcházející léto. Inspiraci jsem našla na Apetitu a u Shopaholic Nikol, protože mi připomněla, že kuskus vlastně existuje. Celou zimu jsem ho totiž nedělala.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 stroužky česneku
- 250g kuskusu
- olivový olej
- lžičku másla
- baby špenát (Čím víc ho použijete, tím líp – já použila jeden plastový box, ale klidně bych přidala ještě jeden. Hodně se totiž na pánvi scvrkne.)
- brokolici (já jsem dala celou)
- sůl, pepř
- 300 ml zeleninového vývaru
- sýr Niva
- 3 lžíce zakysané smetany
Jako první přivedeme k varu zeleninový vývar a kuskus v něm uděláme podle návodu. Já jsem měla kuskus, ke kterému se ještě nakonec přidávala lžička másla a byl skvělý. Takže máslo zkuste přidat, kuskus je pak chutnější.
Na větší pánev si nalijeme 2 lžíce olivového oleje. Česnek nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Česnek necháme pár minut prohřát a poté přidáme baby špenát, který na pánvi po pár minutách zvadne.
Mezi tím si pokrájíme brokolici a uvaříme jí. Určitě jí nezapoměňte osolit, aby vynikla její chuť.
Nakonec kuskus, špenát a brokolici smícháme a přidáme sýr Niva nakrájený na kostičky. Posledním krokem jsou 3 lžíce zakysané smetany, a máme hotovo.
Je to velmi svěží a jednoduché jídlo, které se hodí i místo klasického salátu k letnímu grilování.
A co vy? Máte rádi kuskus? Krásný den, K.
Ráda bych si přečetla o výletě do nějakého města spolu s doporučením kam tam zajít na jídlo, co určitě nevynechat z tamních zajímavostí a třeba upozornit na objev nějakého autorského krámku s neokoukanými věcmi 🙂
Zrovna dnes jsem kuskus k obědu měla, se zeleninou, tuňákem a sýrem. Na tuto kombinaci budu myslet příště, bude mi chutnat, špenát i brokolici mám ráda
Až zkusíš, dej vědět, jestli chutnal 🙂
Comments are closed.