Dnes jsem si uvědomila, že mám na blogu poměrně dost sladkých receptů i přes to, že sladká jídla často nevařím. Nejspíš je to tím, že pečení a vaření sladkých jídel si užívám více než klasické těstoviny, rýži a maso se zeleninou. Většinou na focení klasických večeří zapomenu, protože mám hlad. Tentokrát mám pro vás recept na zdravější lívance z ovesných vloček a na ty slané recepty se zaměřím do budoucna.
Na lívance z ovesných vloček budete potřebovat:
- 1-1/4 hrníčku hladké mouky
- 1-1/4 hrníčku mléka
- 1/2 hrníčku nevařených ovesných vloček
- 1 čajová lžičky prášku do pečiva
- větší špetku soli
- 1 vejce
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky mleté skořice
Nezapomeňte na:
- čerstvé ovoce
- smetanu ke šlehání
- trochu cukru nebo medu
- kokosový olej na smažení
Postup:
V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a sůl a směs dobře promíchejte. V další nádobě smíchejte mléko, vejce a olej a obě složky smíchejte dohromady. Pokud by bylo těsto moc tekuté, přidejte ovesné vločky.
Pánev nahřejte na střední stupeň teploty, lehce jí pomažte kokosovým olej a lžící tvarujte lívance. Až se na povrchu začnou tvořit bublinky lívanečky otočte a opečte z druhé strany.
Nakonec už jen nakrájejte ovoce, vyšlehejte smetanu s trochou cukru a případně pokapejte medem. Rychlý oběd je hotový, dobrou chuť.