RECEPT: Meruňkové knedlíky z tvarohu

0
Dnes mám pro vás úúúžasný recept na meruňkové knedlíky z tvarohu. Sladké knedlíky mám moc ráda, ale často je nevařím. S příchodem jahodové sezóny si ale Honzík vyžádal kynuté knedlíky (recept mám od jeho babičky a je bezkonkurenční, přikládám sem) a tak jsem se do nich pustila. Protože ale kojím, kynuté knedlíky nejím, takže jsem udělala i tvarohové. V kombinaci s meruňkami byly báječné. Moc se povedly a jsou jednoduché. A dokonce chutnaly stejně, jako ty kynuté. Tady je recept:

Na meruňkové knedlíky z tvarohu potřebujete:

  • 1 hrnek polohrubé mouky (hrnek o velikosti 250 ml)
  • 2 žloutky
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • špetku soli
  • 500 g čerstvých meruněk
  • moučkový cukr, rozpuštěné máslo a tvrdý tvaroh na posypání

Postup:

Připraveno? Tak jdeme na to. Ve větší míse smícháme měkký tvaroh s polohrubou moukou a se špetkou soli. Přidáme žloutky a vařečkou zpracujeme hladké těsto.
Po zpracování necháme těsto asi 30 minut odpočinout v lednici.
Na moukou posypaném pracovní ploše vytvarujeme z těsta váleček, ze kterého postupně odkrajujeme a tvoříme knedlíky. Knedlíků bude okolo 15 kusů, ale záleží na velikosti. Z odkrájeného kousku vytvoříme placičku, doprostřed umístíme omytou polovinu meruňky a zabalíme do tvaru knedlíku.
Hotové meruňkové knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 8 až 10 minut, podle velikosti knedlíku. To, jestli jsou knedlíky hotové poznáme jednoduše – výplatou na povrch.
Uvařené knedlíky po vyndání propícháme vidličkou, aby z nich odešla pára. Ozdobíme cukrem, tvarohem a máslem a můžeme podávat 🙂 Budu moc ráda, když mi dáte dolů do komentářů nebo na Instagramu vědět, jak se knedlíky povedly. Dobrou chuť! K.
meruňkové knedlíky z tvarohu meruňkové knedlíky z tvarohu