Jsem polévková a s příchodem podzimu a zimy vařím polévky i místo hlavních jídel. Buď nás nasytí samotná nebo si k ní přidáme kousek pečiva nebo krutóny. Dýňové polévky vařím pravidelně každý rok, k mému podzimu dýně tak nějak patří a dobrých receptů jsem tady na blogu sdílela už několik. Troufám si ale říct, že recept, který pro vás mám dnes, je ze všech nejlepší. Jde totiž o dýňovou polévku s kokosovým mlékem. Mňam!
Na dýňovou polévku potřebujete:
- 3 lžíce olej
- 1 cibule
- 1 kg dýně hokkaido
- 2 střední brambory
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 čerstvá chilli paprička (pokud nemáte, můžete použít sušenou)
- 1 plechovku kokosového mléka (400ml)
- sůl, pepř a skořice
Postup:
- V hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezesklovatí. Brambory a dýni omyjeme, nakrájíme na kostky (pokud zvolíte stejně jako já dýni hokkaido, nemusíte ji loupat) a po chvíli je přidáme do hrnce k cibuli.
- Směs restujeme 5 minut, poté přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko, přidáme nakrájenou chilli papričku a vaříme 30 minut.
- Po 30 minutách polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme sůl, pepř a skořici podle chuti a máme hotovo 🙂
Věřím, že vám tahle jednoduchá polévka bude chutnat. Za mě je to nejlepší dýňová polévka s kokosovým mlékem, jakou jsem kdy měla 🙂 Je ideální do podzimního sychravého počasí a hotová během chvilky. Pokud ji vyzkoušíte, budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak se povedla. Mějte se krásně a těším se brzy, K.