[box type=“warning“] Pokud byste si chtěli přečíst podrobnější recept na kaši z ovesných vloček, mé oblíbené kombinace a koření, které nejčastěji přidávám, přikládám tento článek, kde vše najdete. [/box]
Na podzimu miluju každoročně nejen dýně, ale také švestky. A tentokrát bych se s vámi ráda podělila o mou oblíbenou snídani. Karamelizované švestky jsou připravené za pár minut a skvěle dochutí kaši z ovesných vloček nebo třeba klasický bílý jogurt. A příprava je jednoduchá.
Na ovesnou kaši (pro 2 osoby) potřebujete:
- 250 ml mléka
- 50 g ovesných vloček
- špetku soli
Mléko, ovesné vločky a sůl smícháme v menším kastrůlku a vaříme do té doby, než nám ze směsi vznikne hustější hmota. Nesladím, švestky kaši dochutí a osladí až až 🙂
Na karamelizované švestky potřebujete:
- 180 g čerstvých švestek
- 1 lžičku másla
- 1 lžíci cukru krupice
- trochu rumu
- hrst oříšku
Švestky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme lžičku másla, přidáme švestky a nasekané oříšky a zasypeme cukrem. Opékáme cca 5 minut a nakonec už jen zakápneme trochou rumu. Vše důkladně promícháme a hotovými švestkami ozdobíme ovesnou kaši nebo bílý jogurt.
A jednoduchá snídaně je na světě 🙂 Máte rádi švestky? Jaký je váš oblíbený recept z tohoto podzimního ovoce? A co na karamelizované švestky říkíte? Vyzkoušíte? K.